Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Emõdi Horgász Egyesület
Cím: 3432 Emőd, Váci Mihály út 9.Email: emodihe@citromail.hu
Web: www.emodi-he.gportal.huTelefon: (06-20)450-4370
Gps: 47.16249466 , 19.50330353

Bemutatkozás

Egyesületünk 1989-ben szerzett halászati jogot az Emõd I. II. III. kavicsbánya tavakra, melyek 015/9-10-12 hrsz-on, 108 megyei számon van nyilvántartva. A vízterület nagysága: 46,3 ha. Szervezetünk korábban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat Üzemi Horgász Egyesületként, késõbb Húsos Horgász Egyesület, majd 2002. december 20-tól - vezetõség, név, székhely módosítását követõen - Emõdi Horgász Egyesület néven gyakorolja a halászati jogot a fent nevezett vízterületen. Az emõdi I. II. III. kavicsbánya tavakra egyesületünk 2001 január 1-tõl, 15 éves idõszakra kötött haszonbérleti szerzõdést FVM-mel. Az e ciklusból még hátralévõ idõ vissza nem térõ lehetõséget kínál egyesületünknek ahhoz, hogy az új vezetés, egy alaposan átgondolt koncepció szerint megvalósított gazdálkodással halállományunk összetételét minõségileg javítsa (õshonos halak visszatelepítése), kedvezõ horgászlehetõségeket biztosítson jelenlegi és leendõ horgásztársaink számára, fajfenntartás biztosítása.

Egyesületünk különös figyelmet fordít arra, hogy vízterületünkön szervezett formában egyesületi keretek között szabályozott módon biztosítsa tagjai, valamint a vendéghorgászok számára a horgászati és egyben a kikapcsolódási lehetõséget. Általában jellemzõ a halászati jogot gyakorló szervezetekre, hogy a kezelésükben lévõ vízterületekbe. a méretkorlátozás alá esõ halfajokból fogható méretûek kerülnek telepítésre. Ez a tendencia a tagok részérõl is megfogalmazásra kerül. Egyesületünk azonban nem kíván elfeledkezni arról sem, hogy az egyes halfajok pótlása, az állomány frissítése fiatalabb korosztályú halak telepítésével megoldható. Hosszabb távon ez a tagok érdekeit is szolgálja. Nagyobb hangsúlyt kívánunk fordítani az õshonos halak telepítésére. Ezek feltételei adottak az által, hogy tavaink vízminõsége jó, kedvezõ életkörülményt biztosít az õshonos halak visszatelepítéséhez. Az emõdi I. II. III. kavicsbánya tavak esetében is megállapítható az az általános nézet, miszerint a bányatavak halászati, horgászati értékének alapvetõ meghatározója elsõsorban: a halállomány nagysága és minõségi összetétele, horgászhatósága, a halállomány megõrizhetõsége megközelíthetõsége, településtõl való távolsága
a.) b.) Tavainkban általánosan jellemzõ a békés halak túlnyomó többsége. Évekre visszamenõleg a fogási naplók összesítése után kiderült, hogy ragadozó halat vizeinkbõl elenyészõ mennyiségben fognak ki. Ennek oka nem a halászati módszer nem megfelelõ alkalmazása, hanem a ragadozó halak hiánya. Apró halban gazdag vizeink kiváló táplálkozási feltételeket biztosítanak a ragadozó halak számára. Az áprilistól októberig terjedõ horgászszezonon kívül is szeretnénk lehetõséget biztosítani a horgászok körében közkedvelt léki ragadozóhalas horgászathoz. Ezek feltétele a csuka és a süllõ intenzívebb telepítése. Vízminõségünk jó. A tiszta és táplálékban gazdag víz, valamint a náddal benõtt partszakaszok, hínáros búvóhelyek alkalmasak a csuka és a süllõ életkörülményeinek biztosításához. Ezek mellet nem kívánunk megfeledkezni arról sem, hogy horgásztársaink körében a legkedveltebb halfajta a ponty.
c.) d.) Ezen túlmenõen a kezelésünkben lévõ tavak Magyarország hátrányos helyzetû térségének kiemelten frekventált helyén az M 3-as és az M 30-as autópálya mellett, Emõd város közigazgatási határán belül, a város központjától 4 km-re helyezkedik el. Több település felõl jól megközelíthetõek, kulturált kikapcsolódást biztosítva a környezõ falvak, városok horgászainak, s azok családjainak.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink